Skip to the content

Husk søknadsfristen for å søke om å bli nominert til "Drømmestipendet 2020" 6. januar.

Nyheter

Vi fant ikke noe her

Se flere nyheter

Husk søknadsfristen for å søke om å bli nominert til "Drømmestipendet 2020" 6. januar.

Vi opplever noen problemer med søknadsskjemaet vårt men det jobbes nå med å få rettet feilen.

BLI MED PÅ UKM I ORKLAND

UKM Meldal - Løkken kulturhus 19. januar
UKM Lensvik - Lensvik flerbrukshus 7. februar
UKM Orkanger - Orkdal kulturhus 9. februar
UKM ORKLAND - Orkdal kulturhus 1. mars

Liker du å danse?

Vi inviterer alle elever i 1.-4. klasse til å prøve dans ved Meldal barne- og ungdomsskole -

mandag 20. og 27. januar kl. 15.00-15.45 - musikkrommet på Meldal barne- og ungdomsskole

Nyheter

Vi fant ikke noe her

Se flere nyheter

Filmskaper: Ole Kristian Bjørnerud Børset
Filmskaper: Ole Kristian Bjørnerud Børset

BLI MED PÅ UKM I ORKLAND

UKM Løkken - Løkken kulturhus 19. januar
UKM Lensvik - Lensvik flerbrukshus 7. februar
UKM Orkanger - Orkland kulturhus 9. februar
UKM ORKLAND - Orkland kulturhus 1. mars

AVLYST!

Forestillinga "That 70's & 80's Show" med elever ved musikklinja ved Orkdal vgs. og Orkland kulturskole er avlyst etter anbefaling fra kommuneoverlegen i Orkland kommune mht. fare for økt koronavirussmitte.

Oppdatert 11. mars

FJERNUNDERVISNING I KULTURSKOLEN

På samme måte som grunnskolen vil kulturskolen gjennomføre "fjernundervisning" i perioden skolen er stengt for ordinær undervisning. Målet er at alle kulturskoleelever skal tilbys et undervisningstilbud ved hjelp av digitale verktøy, og dette vil være i gang seinest i uke 13. Alle lærere er bedt om å ta kontakt med sine elever angående dette. 
Informasjon om kulturskoleaktiviteten framover formidles via e-post, hjemmesida og kulturskolens facebookside  https://www.facebook.com/orklandkulturskole 

Oppdatert 17. mars kl. 13:00

DELVIS GJENÅPNING AV KULTURSKOLEN

Mandag 11. mai starta deler av undervisninga i Orkland kulturskole opp igjen, og alle elever og foresatte dette gjelder har fått tilsendt e-post. Følgende tilbud har starta opp i uke 20:                                                                   
  • Instrumentaldisipliner i musikk
  • Musikkverksted og band
  • Visuell kunst

NYE SØKNADER

Vi tar i utgangspunktet ikke inn nye elever så lenge kulturskolen er inne i "korona-modus" - dvs. det er delvis oppstartet undervisning med strenge smittevernhensyn eller det er kun fjernundervisning. Dersom det er søkere som grunnet nåværende situasjon har et behov for rask oppstart, ber vi dere ringe kulturskolen på 72 48 33 28 for å finne den beste løsningen.

Oppdatert 5. mai

Digitale konserter

Vårens konserter fra Orkland kulturskole sendes fra elevenes stuer, soverom, kjøkken og hager... For det er nettopp der møtene mellom elev og lærer har vært nå.

Del 1 ble sendt på kommune-TV torsdag 28. mai, og vi vil sende del 2 torsdag 4. juni kl 18:00. Opptak vil ikke være tilgjengelig.

GJENÅPNING AV FLERE FAG I KULTURSKOLEN

Mandag 25. mai åpnet vi også undervisningen i dans, teater, sceneproduksjon og vokalgruppe mellomtrinn igjen.

Alle elever dette gjelder har fått tilsendt e-post.

Vi fortsetter med fjernundervisning på allmusikk, musikkmix og lydstudio frem til sommeren.

Sommerferie

Kulturskolekontoret er nå sommerstengt til 3. august, men vi kan fortsatt nås på e-post om det skulle være noe.

Undervisningen starter for alle i uke 34. God sommer til alle sammen :-)

Musikk fordypning

Fra høsten 2020 starter Orkland kulturskole et fordypningstilbud for elever som går på musikkfag.

Tilbudet er for elever med særlig interesse og forutsetning for å arbeide med faget/instrumentet, som viser vilje til høy og målrettet egeninnsats, og som ønsker å lære enda mer. 

Hovedmålgruppen er elever fra 7.trinn og oppover.

Som elev på fordypning får du utvidet ukentlig undervisningstid med lærer, og det er fire lørdagssamlinger i året.

Elevopptak januar 2021

Vi er nå ferdige med elevopptaket for våren 2021, og alle som har søkt skal enten ha fått brev med tilbud om plass eller fått et brev om at de står på venteliste.
Vi tar fortsatt inn elever fra ventelisten fortløpende når vi får ledig plass.

Har du søkt men ikke fått e-post? Ta kontakt med oss på post@orkland-kulturskole.no eller ring oss på tlf. 72 48 33 28.

TikTok-dans

Orkland kulturskole inviterer til  «TikTok-dans» i perioden 1. desember - 1. mars. Vi vil bruke danser som er populære på TikTok og vil blande ulike danseformer skapt av de unge selv. Tilbudet er gratis og åpent for påmelding for alle unge i alderen 10-15 år. 

 

SPILL GITAR I KULTURSKOLEN

Vi ønsker oss flere unge gitarister i kulturskolen, og det er ledig plass på gitar ved flere undervisningssteder rundt om i Orkland (se ledige plasser). Hvis du ikke har tilgang på instrument, har vi nå anskaffet et lite knippe med gitarer i 3/4-størrelse for utleie som passer perfekt til den unge gitaristen!

Musikerstipend

For deg som er mellom 13 og 18 år og synger eller spiller et instrument; Trøndelag Musikkråd deler ut stipend til én eller flere unge musikere - søknadsfrist 1. mai 2021.

Alle elever får tilsendt e-post med timeplantider for høsten i løpet av uke 32. Første undervisningsdag i kulturskolen er mandag 16. august.

"Unge Musikere"

NTNU's talentutviklingsprogram "Unge musikere" gir spesielt talentfulle ungdommer opp til 19 år et supplement til undervisningen de mottar på sin lokale musikk- og kulturskole eller videregående skole, eller privatopplæring. Programmet er beregnet å gi de fremste talentene ekstra utfordringer og muligheter, ut over hva musikk- og kulturskoler eller videregående skoler normalt har mulighet til.

Tilbudet ved NTNU gjelder elever fra Trøndelag og Møre og Romsdal. NTNU Institutt for musikk tar imot søkere både innen klassisk og jazz. Elevene må søke med samme hovedinstrument som de har ved sitt lokale undervisningstilbud. Les mer om tilbudet her eller klikk på bildet for å lese brosjyre.

Søknadsfrist: 15. januar 2022

 

"Børsen" 23/10

Danserne på «Dansemix 2 Orkanger» og bandene «Helt blank» og «Panikk» gjorde alle en kjempefin opptreden på vegne av kulturskolen på arrangementet på "Børsen" lørdag 23. oktober. Et kjempefint og mangfoldig arrangement i regi av «Kulturstua Børsen» ved Margrethe Aae og Sparebank1, med god støtte av Øyvind Uhlving og RA Audio. Vi er veldig takknemlige for at kulturskoleelevene fikk anledning til å opptre og vise seg fram sammen med andre artister på en scene med profesjonell lyd og lys. Klikk deg til "Mediateket" for å se fotos fra opptredenen.

Fordypningstilbudene i kulturskolen

Nå er det mulig å søke om plass på kulturskolens fordypningstilbud igjen. I år har vi tilbud både på MUSIKK og VISUELL KUNST.

Søknadsskjemaet (ligger nederst på sidene med beskrivelsene for MUSIKK og VISUELL KUNST) med vedlegg skal sendes til post@orkland-kulturskole.no.

Frist: 1. mai

Bilder fra hele "Kulturskoleuka 2022" og kunstutstillinga i kunstforeninga ligger nå i Mediateket

Sommerferie i kulturskolen

Kulturskolekontoret blir nå sommerstengt fra torsdag 30. juni til 8. august. E-post blir lest innimellom, og vi kan nås der om det skulle være noe. Kulturskoleundervisninga starter opp igjen i uke 34 med mandag 22. august som første undervisningsdag. Vi takker for skoleåret som har gått og ønsker alle elever, foresatte og andre følgere en RIKTIG GOD SOMMER!

Trommegruppe i Lensvik

Går du i 3. til 5. klasse og har lyst til å spille tromme? Orkland kulturskole startet et nytt trommetilbud i Lensvik fra januar 2022. Her kan barn i 3. til 5. klasse lære og spille tromme sammen med andre barn i ei trommegruppe. Dette er et nybegynnertilbud, så du trenger ikke å ha noe erfaring med trommespill fra før. I trommegruppa vil vi ha fokus på samspill samt å lære grunnleggende ferdigheter på tromme. Elevene vil lære spilleteknikk, ulike rytmer, og de vil lære å spille både med og uten noter. Elevene som er med i trommegruppa vil få muligheten til å delta på konserter i løpet av våren.

Klikk deg inn på det nye undervisningstilbudet "Trommegruppe" for å lese mer.