Skip to the content

Drømmestipendet

NÅ KAN DU SØKE OM Å BLI NOMINERT TIL DRØMMESTIPENDET 2020. 

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og består av 100 stipend à 15 000 kroner. Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer. 

Hver kommune i hele Norge kan nominere ungdom innenfor kategoriene musikk, dans, visuellkunst, teater, skapendeskriving og sirkus. For å kunne søke om å bli nominert til Drømmestipendet 2020 må en være født tidligst i 2000 og senest i 2007. 

Hvis du ønsker å søke om nominasjon, skriv litt om deg selv og hvorfor du mener at du fortjener et slikt stipend. Drømmestipendet skal være med på å oppfylle framtidsdrømmer, og det er derfor viktig å begrunne hva du skal bruke stipendet på 15 000,- til, og hva som er drømmen din for framtidaLegg også ved 2-3 eksempel på det du har gjort; f.eks lyd- eller filmopptak hvis du vil nomineres i kategorien musikk, teater, dans eller sirkus, og tekst hvis du ønsker å bli nominert skapende skriving. For visuell kunst sender du 4-5 bilder av noe du har laget. Send/lever dette sammen med din begrunnelse til Orkland kulturskole, epost: post@orkland-kulturskole.no, eller lever det til kulturskolekontoret på Orkanger ungdomsskole, evt til den som er inspektør der du bor (Helge Rolstadås for Meldal og Snillfjord, og Tom Brendmo for Lensvik).  

Søknadsfristen er 6. januar 2020 

En jury, bestående av lærere og rektor fra kulturskolen vil avgjøre hvem kommunen til slutt skal nominere til Drømmestipendet.  

En bredt sammensatt jury med mye fagkompetanse velger til slutt ut de 100 ungdommene som får stipend, og i løpet av mai og juni offentliggjøres det hvem de 100 er.  

Vil du vite mer om Drømmestipendet? Klikk her: www.drommestipendet.no , eller ta kontakt med oss på post@orkland-kulturskole.no, eller tlf: 72483328.