Skip to the content

Orklands nominerte til "Drømmestipendet 2020"

Oda Fredrikke Mebust Øyasæter, Ole Kristian Bjørnerud Børset og Aurora Jobotn Dahl er Orkland kommunes nominerte til "Drømmestipendet 2020," og er nominert henholdsvis i kategoriene kunst, foto/film og musikk.

Drømmestipendet består av 100 stipend a kr. 15 000,- som deles ut hvert år til spesielt talentfulle unge i hele Norge. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping og skal være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

"Jeg heter Oda Fredrikke Mebust Øyasæter og går på 9.trinn på Orkanger Ungdomsskole. Hobbyen min er å tegne, som er noe jeg har veldig lyst til å jobbe med når jeg blir voksen. Jeg er mest interessert i tegneserie-inspirert kunst men har også lyst til å eksperimentere litt mer med realisme. Det jeg tegner kan variere veldig, men jeg forholder meg for det meste til en bestemt tegnestil som jeg har bygget opp egentlig ganske for meg selv (så klart inspirert av kunst jeg ser rundt meg og på nett). Akkurat nå for tiden lager jeg all kunsten på iPaden min. Det blir ofte veldig smertefullt med tanke på at jeg bruker fingeren til å tegne og skjermen er ikke så veldig stor."

Klikk på bildet for se Odas bildearbeider. For å lese Odas drøm, klikker du knappen "Les mer." 

"Mitt navn er Ole Kristian og jeg er 17 år gammel. I tidlig alder oppdaget jeg en fascinasjon for foto og video. I 10-årsalderen fikk jeg et Ixus-kamera til disposisjon. Det ble brukt til å filme og ta bilder av ting som jeg syntes var interessant rundt meg. Flere somrer skrev jeg manus og redigerte korte filmer sammen med jevnaldrende slektninger. Etter som årene gikk, ble kvaliteten bedre og bedre. Ixusen ble byttet ut med videokamera, og videokameraet ble byttet ut med speilrefleks. Movie Maker ble byttet ut med Filmora, og Filmora ble byttet ut med Premiere Pro."

Klikk på knappen "Les mer" for å se Ole Kristians fotos og filmer samt lese drømmen hans.

"Jeg heter Aurora Jobotn Dahl, og jeg ble 19 år den 8 januar. Jeg er oppvokst opp i Fossflata (Gangåsvatnet i Orkdal). Jeg går akkurat nå på skole i Trondheim (Bybroen VGS). Jeg har i hele mitt liv holdt på med musikk, men det startet ikke på alvor før jeg ble 5 år. Da  startet jeg med pianotimer (privat), og noen år senere startet jeg med timer på sang i kulturskolen, og har siden vært der. Jeg måtte slutte med pianotimer i år på grunn av skolen, det er rett og slett ikke nok timer i døgnet til og gjøre alt. Gjennom kulturskolen har jeg fått opptre en del på scenen, både på stor scene og intimkonserter. Gjennom kulturskolen har jeg også fått en del sangoppdrag, noe som jeg blir veldig glad for. Jeg har også etterhvert fått sangoppdrag selv, noe som jeg er veldig stolt over." 

Klikk på knappen "Les mer" for å høre Auroras lydklipp og lese drømmen hennes.